Wie is klarna?

Klarna is door Be Younique gekozen als partner voor alle betalingen per factuur. Klarna is een Zweeds bedrijf (ingeschreven bij de Zweedse Kamer van Koophandel onder nr. 5556737-0431), en één van de Europese marktleiders op het gebied van betalingen per factuur. Klarna staat bovendien bij De Nederlandsche Bank geregistreerd als aanbieder van kredieten.

Hoe plaats ik een bestelling per klarna factuur?

  • Na het bevestigen van je winkelmandje kies je voor bezorging via PostNL en houd je hetzelfde bezorgadres als het factuuradres aan.
  • Kies voor betaling per Klarna Factuur.
  • Controleer nauwkeurig alle informatie op de betalingspagina van onze partner Klarna. Bij de aankoop zal Klarna je persoonlijke gegevens controleren via een kredietcontrole.
    Belangrijk: je bestelling is pas voltooid nadat het formulier is bevestigd.
  • Het formulier wordt op veilige wijze naar onze partner Klarna verstuurd nadat de bevestiging is doorgekomen. Klarna zal vervolgens bepalen of de betaling per factuur mogelijk is met de bestelling. Als dit het geval is word je direct herleid naar de betalingsbevestiging pagina. Je hoeft hierna geen stappen te ondernemen, wij zorgen voor de rest!
  • Be Younique begint met het voorbereiden van je bestelling. Op het moment dat de bestelling wordt verzonden ontvang je een verzendingsbevestiging (verzonden door Be Younique) en e-mail met de factuur (verzonden door Klarna). Je hebt 14 dagen, te tellen vanaf de dag van verzending, om te betalen voor de bestelling. Belangrijk: de factuur wordt ten allen tijde per e-mail verzonden. Vanwege technische redenen is het helaas niet mogelijk om de factuur met de bestelling mee te verzenden.

Waarom moet ik mijn persoonlijke gegevens opgeven?
Onze partner Klarna voert een kredietcheck uit om een beveiligde betaling te kunnen verzekeren. Dit beschermt jou, maar ook Klarna en Be Younique tegen fraude en misbruik. De controle wordt voornamelijk uitgevoerd door het verwerken van bepaalde persoonlijke gegevens die essentieel zijn voor een goede transactie. Deze persoonlijke gegevens worden in een juridisch kader gebruikt en zeer vertrouwelijk en veilig behandeld; ze worden uitsluitend voor de kredietcheck gebruikt. 

Ik kan niet betalen en/of niet kiezen voor een betaling per Klarna Factuur.
 Als je niet hebt kunnen kiezen voor betaling per Klarna Factuur, dan kan het zijn dat het factuur- en bezorgadres niet overeenkomen. Als je tot aan de betalingspagina van Klarna bent gekomen, maar de betaling niet hebt kunnen uitvoeren kan dit verschillende redenen hebben:
- Je hebt een veld verkeerd ingevuld (bijvoorbeeld een spatie tussen straat en straatnaam); in dit geval, is het mogelijk dat Klarna geen kredietcheck heeft kunnen uitvoeren. Wij nodigen je uit om alle velden te controleren en het proces opnieuw te starten.
- Je hebt nog geen goedkeuring gehad om een betaling per factuur uit te voeren. De redenen hiervoor zijn: je bent minderjarig; het bestelbedrag is extreem hoog; je hebt nog openstaande facturen bij Klarna. Wij nodigen je in dit geval uit om een andere betalingsmethode te selecteren.

Belangrijk: Klarna is een onafhankelijke organisatie en zal de volledige verantwoordelijkheid nemen in het goed- of afkeuren van alle transacties op basis van het resultaat van de kredietcheck. Be Younique heeft in geen enkel geval de mogelijkheid om een betaling per Klarna Factuur goed- of af te keuren. Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van onze partner Klarna voor eventuele vragen of als je denkt dat er een fout is gemaakt (ma-vrij, 08:00 - 17:00 op 020 262 81 80).

Hoe kan ik mijn factuur ontvangen, inzien en laten aanpassen?

Je factuur wordt behandeld door onze partner Klarna. Op het moment dat je bestelling verzonden wordt, zal Klarna de factuur in pdf-formaat per e-mail versturen. Het is mogelijk om de factuur direct aan te passen op Mijn Klarna. Het is helaas om technische redenen niet mogelijk om de factuur te posten of met de bestelling mee te verzenden. Wanneer je ervoor hebt gekozen om één of meerdere artikelen te ruilen of retourneren zal de factuur herzien worden eenmaal de artikelen zijn geregistreerd in ons magazijn. De laatste versie van de factuur wordt per e-mail naar jou toegestuurd en zal eveneens beschikbaar zijn op Mijn Klarna. Heb je geen e-mail van Klarna ontvangen met de Klarna Factuur? Dan willen wij je vriendelijk vragen om te controleren of de e-mail niet in je spambox terecht is gekomen. Als je na controle de e-mail nog steeds niet hebt gevonden nodigen wij je uit om contact op te nemen met de klantenservice van Klarna (ma-vrij, 08:00 - 17:00 op 020 262 81 80).

Is betaling via klarna beveiligd? Worden mijn persoonlijke gegevens beschermd?

Bij het gebruik van de diensten van Klarna, kan Klarna je persoonsgegevens verwerken. Klarna verwerkt op beveiligde wijze persoonlijke en niet persoonlijke gegevens ten behoeve van de diensten die zij verleent. De informatie die Klarna verwerkt, wordt gebruikt voor het behandelen van een verzoek tot het verkrijgen van een krediet (identificeren, beoordelen, accepteren of weigeren), het uitvoeren en afwikkelen van de gevraagde dienst(en), het (verder) ontwikkelen van Klarna’s producten en diensten en voor statistische doeleinden (markt- en risicoanalyses).

Welke gegevens worden gebruikt bij het plaatsen van mijn bestelling en waarom?
De kredietcontrole wordt op veilige wijze uitgevoerd door Klarna. Enkel Klarna heeft toegang tot de gegevens van de kredietcontrole. Be Younique heeft in geen enkel geval toegang tot deze gegevens (en kan elk besluit die is genomen door Klarna niet terugdraaien).

Ik wil meer weten over de veiligheid van betaling per Klarna Factuur
Het is heel belangrijk voor ons om je gerust te stellen bij het plaatsen van je bestelling. Als je meer informatie wenst te ontvangen over de beveiligde betaling per Klarna willen wij je graag verwijzen naar de klantenservice van Klarna (ma-vrij, 08:00 - 17:00 op 020 262 81 80).

 

Hoe retourneer of ruil ik mijn artikel(en) met een klarna factuur?

Als je graag een deel van of al je artikelen wilt retourneren is het proces heel eenvoudig. Je stuurt een mailtje om je retour aan te melden naar info@beyouniquefashion.nl. Hier ontvang je geen reactie op je kan hierna je item(s) retour sturen mits ze aan onze retourvoorwaarden voldoen. De factuur zal geannuleerd of geüpdatet worden met het juiste bedrag, eenmaal het pakketje geregistreerd is in ons magazijn. De laatste versie van je factuur wordt door Klarna per e-mail verstuurd; de factuur is ook beschikbaar op Mijn Klarna. Als de factuur al is afgerekend zal je tegelijkertijd met het ontvangst van de laatste versie ook terugbetaald worden. Je zal het bedrag binnen de opvolgende dagen na de registratie van je retourpakket in ons magazijn op je betaalmiddel terugzien. Klarna zal direct contact met je opnemen om de terugbetalingsprocedure in werking te zetten.

Belangrijk: Om eventuele aanmaningskosten van Klarna te voorkomen raden wij je aan om zo snel mogelijk het pakketje terug te sturen. Wetende dat de bezorgtijd 2 à 3 werkdagen is en de looptijd van betaling (14 dagen) ingaat vanaf moment van verzending. Als je een uitstel van betaling wilt aanvragen, verzoeken wij je om contact op te nemen met de klantenservice van Klarna (ma-vrij, 08:00 - 17:00 op 020 262 81 80). Een tweede optie is om dit aan te vragen via "Mijn Klarna". Je krijgt toegang tot de "Mijn Klarna" door in te loggen via volgende link: www.klarna.com/nl/mijn-klarna. Het is mogelijk om de vervaldatum van de factuur 10 dagen te verschuiven. Als de oorspronkelijke vervaldatum is verlopen, is het niet mogelijk om de vervaldatum nog te verschuiven.

ik heb een klacht/ wil graag een uitstel van betaling aanvragen.

Als je meer informatie wenst te ontvangen of een klacht wenst in te dienen over je factuur nodigen wij je uit om in te loggen op Mijn Klarna of om contact op te nemen met de klantenservice van onze partner Klarna: 020 262 81 80 (ma-vrij 8:00 - 17:00 uur). FAQ van Klarna: www.klarna.com/nl/klantenservice

Je kunt de status van je transactie controleren, de factuur uitprinten en een aanvraag tot uitstelling van betaling doen via Mijn Klarna.

Belangrijk: Be Younique kan onder geen enkele voorwaarde een uitstelling van betaling effectueren.